Inceputul:

purple-sweet-potato

plantare cartofi dulci

Si ne-am pus pe treaba, dupa data de 15 mai am inceput plantarea rasadurilor...

Suprafata nu a fost mare dar a fost mult de munca.

rasad cartof dulce

udat rasad cartof dulce

Putin ajutor dupa o saptamana de la plantarea rasadurilor.

Dupa inca o saptamana e timpul pentru un pic de miscare , astfel suprafata a fost curatata de buruieni.

dezvoltare rasad cartof dulce

dezvoltare rasad cartof dulce

Suntem deja in iunie si deja platutele se dezvolta incet, au inceput sa dea alte frunzulite.

A mai trecut o saptamana si e timpul pentru o noua verificare a dezvoltarii plantelor, pana acum situatia se prezinta destul de bine.

Dupa acele zile ploioase si apoi o saptamana calda rezultatele sunt din punctul meu de vedere spectaculoase, atat vițele cartofilor cat si buruienile au crescut mult. Dupa o munca de cateva ore s-a curatat pamantul de buruieni ,imaginea de ansamblu fiind una satisfacatoare, munca isi arata roadele.

Daca e week-end e timpul pentru putina relaxare la tara, asa ca am curatat buruienile aparute si un lucru important: ridicarea vițelor de pe pamant pentru a rupe radacinile aparute.

radacini vita cartof dulce

flori cartofi dulci

A trecut o perioada de timp destul de lunga de la ultima verificare , cu atat mai mare a fost uimirea cand am ajuns la platatia de cartofi dulci: o multime de flori si un zumzet aproape infricosator de la numarul mare de albine.

Dupa doua saptamani de la ultima vizita am ajuns la cultura de cartofi dulci. Spre deosebire de ultima vizita care a fost spectaculoasa de data asta e fost un pic dezamagitoare, seceta pune probleme si acestei culturi careia ii place caldura, pamantul este uscat si crepat de la seceta, vitele sunt triste, frunzele incep sa-si schimb culoarea sau sa se uste.

frunze cartofi dulci