Continutul de nutrienti
  In afara de amidon simplu, cartofi cruzi dulci sunt bogati in carbohidrati complecsi , fibre dietetice si beta-caroten in timp ce are un continut moderate de alti micronutrienti, incluzand vitamina B5, vitamina B6 si mangneziu. Cand se gateste prin coacere, au loc mici schimbari variabile ale densitatii micronutrientului ce include si un continut mai ridicat de vitamina C la 24% din necesarul zilnic 100 g .
  Centrul pentru Stiinta pentru interesul public din SUA a clasat valoarea nutritiva a cartofilor dulci ca fiind cea mai mare intre mai multe alte alimente.
  Soiurile de cartofi dulci cu miezul de culoare portocaliu inchis au mai mult beta-caroten decat cei cu miez de culoare deschisa, cultivarea lor fiind incurajata in Africa, unde este un deficit de vitamina A care este o problema grava de sanatate. Un studiu din 2012 realizat in 10.000 de gospodarii din Uganda a constatat ca acei copii care mananca beta-caroten continut de cartofi dulci au un deficit de vitamina A mai mic decat cei care nu consuma la fel de mult beta-caroten.

Cartofi dulci cruzi

Valori nutritionale per 100 g
Valoare energetica 359 kJ (86 kcal)
Carbohidrati 20.1 g
Amidon 12.7 g
Zaharuri 4.2 g
Fibre dietetice 3 g
Grasimi 0.1 g
Proteine 1.6 g
 Vitamine  
Vitamina A echiv. 709 μg (89%)
beta-carotene 8509 μg   79%)
Tiamina (B1) 0.078 mg (7%)
Riboflavina (B2) 0.061 mg  (5%)
Niacina (B3) 0.557 mg  (4%)
Acid pantotenic (B5) 0.8 mg      (16%)
Vitamina B6 0.209 mg  (16%)
Acid folic (B9) 11 μg       (3%)
Vitamina C 2.4 mg        (3%)
Vitamina E 0.26 mg     (2%)
Minerale
Calciu 30 mg (3%)
Fier 0.61 mg (5%)
Magnesiu 25 mg (7%)
Mangan 0.258 mg (12%)
Fosfor 47 mg (7%)
Potasiu 337 mg(7%)
Sodiu 55 mg (4%)
Zinc 0.3 mg (3%)

Date luate de pe   USDA Database
Unitati : μg = micrograme • mg = milligrame

Cartofi dulci copti cu coaja, fara sare

Valori nutritionale per 100 g
Valoare energetica 378 kJ (90 kcal)
Carbohidrati 20.7 g
Amidon 7.05 g
Zaharuri 6.5 g
Fibre dietetice 3.3 g
Grasimi 0.15 g
Proteine 2.0 g
    Vitamine
Vitamina A equiv. 961 μg  (120%)
Tiamina (B1) 0.11 mg (10%)
Riboflavina (B2) 0.11 mg (9%)
Niacina (B3) 1.5 mg (10%)
Vitamina B6 0.29 mg (22%)
Acid folic (B9) 6 μg (2%)
Vitamina C 19.6 mg (24%)
Vitamina E 0.71 mg (5%)
     Minerale
Calciu 38 mg (4%)
Fier 0.69 mg (5%)
Magnesiu 27 mg (8%)
Mangan 0.5 mg (24%)
Fosfor 54 mg (8%)
Potasiu 475 mg (10%)
Sodiu 36 mg (2%)
Zinc 0.32 mg (3%)
Date luate de pe USDA Database
Unitati : μg = micrograme • mg = milligrame