Soiuri de cartofi dulci cultivate

asotthalmi
Jewel

Coaja este de culoare rosie la recoltare apoi in conditii de pastrare devine culoare cuprului, carnea este foarte dulce, portocalie. Ramificatiile pot fi de mai multi metri lungime. Acoperire excelenta la sol. Randament extrem de ridicat ca si recolta. Este un soi cu utilizare universală, foarte aromat si suculent.


White-Bunch-cut
Jersey

Soi cu miezul alb popular in multe tari din intreaga lume , in tarile tropicale se vand prajiti pe strada. Pielea in timpul recoltarii este foarte alba, galben deschis în timpul depozitării. Pulpa este alba făinoasa si foarte suculentă , dulce cu gust de castan. Adecvat pentru orice utilizarea in bucatarie. In sol adecvat productia de tuberculi e bogata si de forme frumoase .


 

zombor_net
White
Dintre soiurile cu pulpa alba, acestea sunt cele mai rezistente. Pielea este un rosu inchis profund, violet. In comparatie cu alte soiuri de cartofi dulci, acestia nu sunt asa de sensibili din acest motiv pot fi pastrati destul de bine. Produce tuberculi regulati de aceeasi formă . Carnea este de textura alb-galbuie roz. Aroma picanta, adecvata pentru copt si gatit.


 

purple
Purple
Soi special delicat cu pulpa de culoare mov-violet. Gust bun, dulce, aroma deosebita. Arata spectaculos folosit in prajituri.


 

norangel
Orange
Cel mai recent soi cu pupla portocalie. Se prezinta cu caracteristici foarte bune de cultivare , bogat in productie, cu multi tuberculi de prima clasa. Piele atractiva, galben-rosu. Pulpa este de culoare portocalie profunda, structura omogena. Nu este predispus la fisurare, perfect pentru depozitare. Gust dulceag catifelat , se poate condimenta variat. Se poate servi intreg sau feliat,copt, excelent pentru crème sau piure.